top of page
 • Hur ser en brevbomb ut?
  Brevbomber är vanligtvis utformade för att explodera omedelbart efter öppnandet. Brevbomber har avsikt att allvarligt skada eller döda mottagaren (som kanske eller kanske inte är den person till vilken bomben addreserades). Det finns ett antal indikatorer som kan hjälpa mottagaren vid bedömning. Den bästa indikatorn är om man förväntar sig att få något brev eller paket.
 • Är pulverbrev farligt?
  Det vita pulvret i sig är inte synonymt med skadliga biologiska eller kemiska ämnen och det är ovanligt att det innehåller något farligt. Dock skall man alltid ta pulverbrev på fullaste allvar då enskild ej kan vara säker på om det är farligt eller inte.
 • Var ringer jag om jag har en misstänkt försändelse?
  Om du eller ditt företag har avtal med checkport så kan ni alltid ringa vår support, där vi ger stöd för vidare åtgärder. Om ni tror att det är en brevbomb eller annat direkt dödligt hot så rekomenderar vi alltid att ni omgående ringer 112.
 • Vad händer normalt om jag ringer 112 för en misstänkt försändelse?
  Om du upptäcker en misstänkt försändelse kommer polisen med stor sannolikhet göra bedömningen att det inte går att utesluta att det föreligger en fara. Normalt kommer då polisen att utrymma och spärra av intilliggande utrymmen/fastigheter och därefter tillkalla förstärkningsresurser i form av exempelvis nationella bombskyddet. Du kommer inte ha tillgång till det avspärrade området under insatsen och eventuell brottsplatsundersökning, vilket kan ta allt ifrån några timmar till några veckor.
 • Kan Checkport skydda även privatpersoner?
  Ja, Checkport hanterar postskydd åt både företag, myndigheter och privatpersoner. Det finns personer som får en utökad hotbild i hemmet på grund av sin yrkesutövning, då brukar normalt Checkport och arbetsgivarens säkerhetsorganisation snabbt och smidigt sy ihop en lösning som innefattar säkerhetskontroll av posten till hemadressen.
 • Hur blir jag kund?
  Att bli kund är en mycket smidig process. Där det enda du som kund behöver göra är att skriva avtal med Checkport samt adressändra eller eftersända posten till oss. Resten löser vi.
 • Behöver vi ändra adress?
  Vi rekommenderar att ni Adressändrar er postadress men ej er besöksadress till oss. Vill ni ha kvar samma adress så måste ni genomföra en vidaresändning eller särskilld adressändring. Detta är något vi hjälper er med.
 • Hur beställer jag ett paket eller gods för att det skall säkerhetskontrolleras?
  För att paket skall kunna tas emot och säkerhetskontrolleras av Cip Checkport krävs det att du/ ni ser till att adressera dessa till postnummer Partihandlarvägen 61, 120 44, med erat namn som mottagare. Detta är således adressen till eran externa godsmottagning.
 • Kan försändelserna skickas med alla speditörer?
  Ja, Vi arbetar med alla speditörer.
 • Kommer morgontidningarna i tid?
  Ja. Morgontidningarna levereras med något som kallas early bird. För att du skall få din tidning i tid så måste du tillse att din prenumeration är adresserad till 105 30 som är Cip Checkports postnummer.
 • Hur gör vi med budleveranser?
  Detta blir en fråga för den interna säkerhetsorganisationen i fall till fall. Checkport kan säkerhetskontrollera budleveranser direkt och skicka tillbaka detta med samma eller annat bud.
 • Varför är PostNord er samarbetspartner?
  Vi vill poängtera att vi arbetar med försändelser från samtliga speditörer och distributörer. Postnord har en marknadsandel på nästan 90% av alla brev och 60 % av alla paket som levereras i Sverige. Detta tillsammans med deras trovärdighet och kompetens inom logistik gör att de är en självklar samarbetspartner för oss på Checkport. Detta samarbete gör att vi kan vara snabbare och flexiblare mot kunden.
 • Vad händer om vi inte är på plats?
  Om kunden ej är på plats vid leveranstillfället kommer antingen posten att lämnas vid dörren (om detta är överrenskommet) alternativt (normalfallet) så kommer posten köras ut igen kommande dag.
 • Kan jag spåra mina brev eller mina paket?
  Ja
 • Behöver jag visa upp något för att ta emot en försändelse?
  Första gången kan det vara så att du får visa upp din legitimation för att vi skall veta att vi levererar till rätt företag eller person. Efter ett tag kommer vi att känna igen mottagaren vilket gör att du ej kommer behöver visa upp identitetshandling.
 • Hur avbokar jag en avlämning?
  Ring oss så kör vi ut dina försändelser kommande dag.
 • Kan vi pausa vår utdelning?
  Ja. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
 • Är våra paket försäkrade under tiden de ligger i Checkports lokal?
  Ja. Hör av dig till Checkport om du vill veta mer.
 • Min försändelse är saknad eller försenad. Vart vänder jag mig?
  I första hand så rekomenderar vi att ni vänder er till den speditören som levererat godset. Om de uppger att det är levererat så kan ni vända er till Checkport så löser vi ditt problem omgående.
 • Hur lång tid tar en säkerhetskontroll?
  Detta beror såklart på kundens amitionsnivå samt mängden försändelsen. En säkerhetskontroll med den typen av träning och utrustning som vi har behöver ej ta så lång tid för en normalstor kund. Skall man dock göra det själv på ett säkert sätt får man nog räkna på ett par timmar.
 • Hur påverkas leveranstiden?
  Inget till mycket lite. Vårat mycket goda samarbete med Postnord gör att vi kan ta ur er post i ett tidigt skede vilket i normalfallet gör att posten kommer samtidigt som ni får posten idag. Vad gäller paket så skickas dessa med samtliga speditörer och levereras antingen direkt eller under nästkommande planerade utkörning (normalt vardagsmorgon).
 • Vad är fördelarna med en extern godsmottagning?
  Normalt finns många fördelar med en extern godsmottagning. Checkports moderna anläggning har flera lastportar för såväl inkommande som utgående leveranser vilket medför att vi kan hantera en stor mängd försändelser på ett säkert och effektivt sätt. Förutom säkerhetsaspekten, dvs att du inte behöver hantera okontrollerade försändelser i den egna fastigheten med allt vad det innebär, har Checkports terminaler specialbyggda utrymmen för att så säkert som möjligt hantera alla typer av avvikelser och incidenter. Att vi dessutom har yta och kapacitet att hantera stora mängder försändelser gör att vi kan korttidslagra exempelvis inventarier och möbler inför en flytt eller ombyggnation. Detta medför att du som kund får färre transporter, vilket ger extra stora miljövinter för kunder i och omkring city.
 • Om någon annan kund får en misstänkt försändelse, kommer det påverka mig? (så kallad överförd hotbild)"
  Checkport har flera redundanta flöden i våra säkerhetskontroller, allt för att öka leveransprecisionen till dig som kund. Checkport har även möjlighet att sätta upp mobila säkerhetskontroller på alternativa geografiska platser om behovet skulle uppstå.
bottom of page